Добре дошли в нашия магазин!

Важно!

Всички използвани марки са собственост на техните притежатели!

Фирма Пламен Дочев ООД си запазва правото да променя настоящите цени без предупреждение!

Всички цени на продуктите са с включен ДДС!

Facebook

Новини

Как да преживеем сезона на алергиите?

Дата: 08 Апр 2022

Пролетта е вече тук, и наред с по - топлото време за съжаление това е и сезона на алергиите. Ако кихате, имате запушен нос и сълзене на очите, вие сте един от многото хора, които страдат в този период от годината. Съществуват няколко трика, които да ви помогнат да направите сезона на алергиите малко по-поносим, но това, което може да не знаете, е че лошото качество на въздуха в дома ви, също може да влоши състоянието ви. Какво можете да направите, за да намалите сезонните алергии?

Смяната на AC филтъра е проста задача, която трябва да бъде с приоритет във вашия списък със задачи за поддръжка. За кратко време филтърът за променлив ток се запълва с мръсотия, прах, цветен прашец и други замърсители. Ако имате алергии, важно е да проверявате редовно филтъра си и да го сменяте веднъж месечно. Трябва също така да избягвате филтри с ниски оценки MERV (Минимални стойности за оценка на ефективността) и да закупите въздушен филтър с рейтинг MERV, който е 13 или по-висок. Тези филтри улавят повече и ще работят по-добре, за да помогнат на хората с алергии и астма.

Когато мислите за алергени, праховите акари може да ви дойдат на ум. Праховите акари са често срещани и са причина за тези, които имат алергии. Можете да намалите праховите акари около дома си, като избършете праха, изперете спалното си бельо и почистите вентилационните отвори. Не използвайте химикали за прах, защото химикалите могат да раздразнят вашите алергии. Вместо това трябва да използвате влажен парцал или кърпа от микрофибър. Пръскачката за прах просто ще премести частиците наоколо и ще се върне във въздуха, за да циркулира из дома ви.

Изсушаването на дома ви през пролетта може да бъде полезно. Високата влажност създава мухъл и плесен, което води до избухване на алергии. Спорите на мухъл засягат всеки по един или друг начин. Ако можете да намалите влажността на закрито, можете да помогнете за намаляване на растежа на мухъл и плесен.

Знаете ли, че трябва да почистите външния AC модул? Външното тяло лесно събира мръсотия и отломки и с течение на времето може да се окаже проблем. В крайна сметка уредът ще се запуши и ще отнеме повече време, за да охлади дома ви, когато имате най-голяма нужда от него. В допълнение към това, вашата система ще работи по-усилено и ако няма правилен въздушен поток около външните намотки на кондензатора, очаквайте вашия AC да се повреди. Ако можете да си създадете навик да почиствате всяка мръсотия или отломки около уреда, това ще помогне на въздуха да бъде изтеглен малко по-чист.

За поддържане на ефективна AC система е необходима рутинна поддръжка. Ако вашата AC система не работи добре, тя няма да ви помогне да намалите алергиите си. Трябва да планирате поддръжка поне веднъж годишно.

 

Ако не сте правили поддръжка от известно време, не отлагайте повече. Обадете се на climaticipernik-bg.com още днес на тел: 0888 250 554 или 0888 641 655, за да планираме посещение във вашият дом в София или Перник.

 

Не е нужно да се страхувате от пролетното време. Не забравяйте да смените въздушния филтър, да намалите праховите акари, да контролирате вътрешната влажност, да почистите външното тяло и да извършвате рутинна поддръжка. Ако успеете да свикнете да правите тези неща, сезонът на алергиите ще бъде много по-лесен за живеене.

Разболява ли ви вашият дом и ОВК система?

Дата: 05 Апр 2022

Разболява ли ви вашият дом и ОВК система?

 

Дом сладък дом! Няма по-добро чувство от това да имаш място, което да наречеш дом. Въпреки че е прекрасно нещо, знаете ли, че вашият дом може да ви причини заболявания поради замърсители, открити в стените ви? Сухо гърло, главоболие, алергии или други симптоми може да не са само сезонен проблем. Вашият дом във София, и вашата ОВК система може всъщност да са виновникът. Според Американския колеж по алерголози „50% от всички заболявания се причиняват или влошават от замърсен въздух на закрито“.

 

Вие или някой от вашето домакинство кашляте ли, кихате, чувствате се задръстени, имате хрема, възпалено гърло, астма или хрипове? Ако е така, качеството на закрито във вашия дом може да е замърсено. Прахът и частиците не са единствените неща, които могат да повлияят на качеството на въздуха. Може да бъде заразен от много неща като домашен прах, прахови акари, насекоми, като хлебарки, гризачи като мишки и плъхове, животински пърхот, косми и дим. Освен че не се чувствате най-добре, вашето HVAC оборудване също може да бъде засегнато. Вашата система може да има запушени бобини, повреда на компресора, може да има натрупване на колелата на вентилатора, животът на оборудването може да бъде намален и можете да очаквате увеличение на сметките си за електроенергия.

 

Бактерии, вируси, грипен вирус, цветен прашец и мухъл също могат да влязат в дома ви. Тъй като системите за ОВК не внасят свеж въздух, а просто циркулират въздуха, това може да бъде проблематично за вашето здраве и оборудване. Може да получите респираторни инфекции, синузит, бронхит, ушни инфекции и инфекции на гърлото. Това може да създаде места за размножаване, причинявайки растеж върху частите на оборудването и запушени намотки. Може дори да изпитате синдром на мръсни чорапи, когато от вашия климатик идва лоша миризма, когато го включите за първи път, поради натрупването на влага, прах и мръсотия в намотка на изпарителя.

 

Има и други неща, които могат да замърсят въздуха като химикали, газове, миризми, пестициди, почистващи продукти и дори строителни материали. Повечето хора дори не биха осъзнали, че тези неща могат да причинят сериозни проблеми. Главоболие, гадене, виене на свят, замъглено зрение, летаргия, загуба на паметта и проблеми с белите дробове са някои от симптомите, които може да изпитате. Освен че здравето ви ще бъде засегнато, вашите бобини могат да се корозират, животът на оборудването е намален и може да има увеличение на разходите за поддръжка и ремонт на системата.

 

Агенцията за опазване на околната среда (EPA) посочва, че въздухът на закрито може да бъде 2-5 пъти по-замърсен от външния въздух. Знам, че всичко това звучи страшно. Може да се запитате какво можете да направите, за да подобрите качеството на въздуха в дома си? Първо, уверете се, че имате добър въздушен филтър с рейтинг MERV между 6-13 и се уверете, че почиствате или сменяте филтрите редовно. Не забравяйте да планирате редовни проверки и срещи за поддръжка, за да сте сигурни, че всичко работи както трябва.

Свържете се с climaticipernik-bg.com на тел: 0888 250 554 или  0888 641 655, за да научите повече за това какво можем да направим, за да ви помогнем да поддържате доброто качество на въздуха.

Климатик FTXF-A – Серия SENSIRA

Дата: 30 Мар 2018

Климатик FTXF-A – Серия SENSIRA

 Характеристики на климатика

 • Сезонна ефективност достигаща до А++ на охлаждане
 • филтър за пречистване на въздуха
 • автоматично регулиране на скоростта на въздуха
 • продукт с фреон R-32, който намалява вредното въздействието върху околната среда
 • възможност за връзка с on line контролер
 • режим с увеличена мощност
 • 24-часов таймер
 • тиха работа от 21dB(A)
 • функция за ограничаване на шума на вътрешното тяло
 • нощен режим
 • автоматична диагностика
 • автоматично стартиране след спиране на електричеството
 • програма за намаляване на влажността
 • температурен обхват само за охлаждане до -10°С
 • температурен обхват само за отопление до -15°С
 • антикорозионно покритие на ламелите на топлообменника на външното тялo

Климатик FTXA-A - Daikin Stylish R32

Дата: 30 Мар 2018

Климатик FTXA-A - Daikin Stylish R32

 

Максимална ефективност :

Stylish преодоставя най-високата ефективност в дизайнерският сегмент А+++ както в отопление така и за охлаждане.

Благодарение на конструкцията си от изцяло нови компоненти, Stylish е един от най-енергийно ефективните климатиципредлагани на пазара днесОсвен товахладилният агент R-32 гарантира по-висока енергийна ефективност и по-ниско въздействие върху околната среда.

Интелигентен и ефективен дизайн

Stylish поддържа своя чар дискретнос размери от само 798(ш) x 189(д) x 295(в) mm, това е най-тънкото и най-компактното вътрешно тяло в пазарния си сегмент.

Потребителите могат да избират измежду три различни цвятабялсребрист и черно дървоКогато е зададен на режим на работапанелът на капака се движи успоредно с тялото и се съчетава перфектно с дизайна на всяка стаяТази функция подобрява ефективността на тялотокато същевременно запазва дискретния му и стилен външен видЗаоблените ъгли добавят към цялостната естетическа привлекателност на климатика.

 

Свеж и чист въздух

Stylish използва технологията Flash Streamer за отстраняване на частициалергени и миризми от вътрешността на климатика и за осигуряване най-високо качество на въздуха в помещението.

 

 

Мрежовият сензор око“ поддържа постоянна стайна температура

Stylish използва мрежов сензор око“ за измерване на температурата на повърхността в помещениетоза да създаде по-комфортен климат.

След като определи текущата стайна температурамрежовият сензор око“ равномерно разпределя въздуха в помещениетопреди да превключи към модел на въздушен потокнасочващ топъл или студен въздух към зонив които е необходим.

 

Оптимизиран въздушен поток за перфектен комфорт

 

Stylish използва специално проектирани клапи за създаване на ефекта на Коандаоптимизиращ въздушния поток за комфортен климатС помощта на специално проектирани клапипо-фокусираният въздушен поток дава възможност за по-добро разпределение на температурата в цялото помещениеТова става по следния начин: Stylish определя модела на въздушния поток на базата на това дали в помещението е нужно отопление или охлажданеКогато Stylish е в режим на отоплениедве клапи насочват въздуха надолу (вертикален въздушен поток). Когато е в режим на охлажданеклапите придвижват въздуха нагоре (въздушен поток под тавана на помещението). Чрез създаване на два различни модела на въздушен поток, Stylish предотвратява въздушните течения и осигурява по-постоянна и комфортна стайна температура за обитателите.

 

 

Stylish и технологията в действие

Stylish използва вентилатор с нов дизайн за оптимизиране на въздушния поток за повисока енергийна ефективност с ниски нива на шум.

За постигане на по-висока енергийна ефективност, Daikin проектира нов вентилаторкойто работи ефективно в компактните размери на Stylish. Заедно вентилаторът и топлообменникът постигат отлична енергийна ефективностно работят при ниво на звукакоето е практически безшумно за хората.

Stylish съчетава атрактивен дизайн с изключителна функционалностотличното управление на

въздушния поток заедно с управлението на охлаждането и влажността гарантират комфортно движение на въздуха в цялото помещение.

Интелигентно и лесно управление

С онлайн контролера на Daikin, който вече е стандартна функциясерията Stylish може изцяло да се управлява от смартфоннезависимо къде се намиратеВсичкоот което се нуждаетеза да създадете перфектен климат у домае Wlan връзка и безплатното приложение за онлайн контролера на Daikin .Приложението предоставя информация и за потреблението на енергия от тялото.

КЛИМАТИЦИ НА ИЗПЛАЩАНЕ

Дата: 24 Сеп 2015

 

КЛИМАТИЦИ НА ИЗПЛАЩАНЕ

Фирма "ПЛАМЕН ДОЧЕВ"ООД  Ви предоставя възможност да закупите избрания от Вас климатик на изплащане чрез кредитните ни партньори BNP PARIBAS,TBI BANK,UNICREDIT. Без първоначална вноска! Изберете най-подходящата за Вас лизингова програма.  

Направете своите плащания с дебитни и кредитни карти на електронен ПОС терминал.

Кредит Енергийна Ефективност

Дата: 08 Фев 2015

ВНИМАНИЕ !!! 

Кредитни продукти REECL не се предлагат поради усвояване на кредитната линия! Безвъзмездно Европейско финансиране! Възстановете до 20% от стойността на климатична техника. 

Програма за кредитиране на енергийната ефективност в дома - REECL


Възстановете до 20 % от стойността с одобрените модели на Fujitsu General, Daikin,Toshiba, Mitsubishi Electric по «Програмата за кредитиране на Енергийната ефективност в дома»

Агенцията по енергийна ефективност /АЕЕ/, Европейската комисия и Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, разработиха нова кредитна линия за жилищния сектор на стойност 50 млн. евро с цел подпомагане на българските домакинства в намаляване разходите за отопление.

Средствата са предоставени на 2 български търговски банки - Райфайзенбанк, Прокредит банк, Си банк, ДСК за отпускане на потребителски кредити.

Как да кандидатствам?

* С помощта на специалисти избирате най-подходящия енергоспестяващ модел климатична инсталация.
* Получавате изготвената за Вас оферта - образец.
* Във всички клонове на одобрените по програмата банки попълвате Молба за получаване на потребителски кредит КРЕДИТ ЕНЕРГИЯ.

Необходими документи:

1. Лична карта (копие)

2. Оферта - образец


Как се усвоява кредита?

* В брой, изплащане на Кредитополучателя
* По банков път към фирмата доставчик

Как ще ми бъдат възстановени 20% от направените разходи?
След успешното завършване на проекта предоставяте на Банката:

* Оригинална фактура за закупените енергоспетяващи съоръжения.
* Протокол-образец за извършените дейности.

Попълвате молба - формуляр за 20% безвъзмездна помощ.
При положителен отговор сумата се възстановява по избор на Кредитополучателя чрез:

* Намаляване размера на погасителните вноски.
* Съкращаване периода на изплащане.

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ REECL

Ако вече сте си избрали климатик,  моля свържете се с нас!

За повече информация:

www.reecl.org
www.seea.government.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-03-27 - Ново поколение SUPER DAISEIKAI 8

Дата: 04 Юли 2014

Видео на ново поколение SUPER DAISEIKAI 8:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7bFkIkctCmE

 

Магазинът е отворен

Дата: 04 Мар 2010

Онлайн магазинът е готов. Гордеем се с това което сме постигнали!

Нови продукти

Дата: 01 Мар 2010

Имаме нови продукти на склад. Избирайте от нашия каталог с висококачествени артикули.

Климатиците в днешния свят

Дата: 01 Фев 2010

Климатици - тази техника става все по-популярна в днешния свят осигурявайки комфорт през лятото и икономично отопление през зимата. Популярността на тази техника придобива големи рамери напоследък и дори в някой държави продажбите на климатици надхвърлят продажбите на телевизори. От друга страна подобряването на съвременните технологии доведе до възможността да се произвеждат много по качествени, много по-вискоефективни и много по-евтини климатици. Съвременния климатик е доста лесен за употреба, но преди да се монтира и пусне в употреба е необходимо да се направи известно запознаване за особенностите при избора на климатици.

Съществува голямо разнообразие на климатици - различни технологи (обикновен,инверторен, DC инвертор и т.н.), различни марки, производители, вносители. Това разнообразие предполага търсене на информация за да може да се ориентирате как трябва да постъпи в случай,че решите да закупите климатик.

Какво прави един климатик? 

 userfiles/editor/file/Klimatik_info.pdf

 

Коефициент на трансформация - СОР
 
Малко история за инверторните климатици
 
Какво е инверторен климатик? 
 
Видове филтри при климатиците 
 Профилактика на климатиците

userfiles/editor/file/Profilaktika na klimaticite.pdf 

         
Филтър със сребърни йони

Генератора на сребърни йони убиват или силно намалява активността на бактериите. Анионите, които се отделят освежават въздуха,  укрепват  нервната система и подобряват кръвоносната системи. Филтъра обогатява въздушното пространство на витамин С.

 
Въглероден филтър
Той е комбиниран филтър, който включва в себе си въглероден и електростатичен филтър.

 
Био филтър
Био филтъра използва естествени ензими, които унищожават или временно неутрализират активността на бактериите, които се носят свободно във въздуха.

 
Йонизатор
Този филтър е свързан с филтъра със сребърни йони и неговата задача е да отделя отрицателни йони, с които да се обогатява въздушната среда.

 
Филтър с витамин C
Филтър насища въздушното пространство с витамин С.

 
Плазмен филтър
Преминавайки през електростатичното поле, въздухът силно се  йонизира в резултата на което се получава плазма – във въздуха общия заряд е неутрален, защото всички молекули за електронеутрално, но във плазмата тези молекули са прекалено малко – една част от тях са положителни, а другата част са отрицателни, в резултат на което плазмата се характеризира с твърде различни свойства от тези на въздуха. По този начин плазмения филтър е ней-ефективния филтър за елиминиране на бактериите.

 
Автоматичен рестарт
В случаи на прекъсване на захранването, след неговото възстановяване,  които притежават тази функция, автоматично зареждат предишните си настройки. По този начин климатика продължава работата си без прекъсване и в същия режим на работа.

 
Защитно покритие на корпуса
Външното тяло на климатика има защитно покритие, метала на корпуса е представляван. Това го предпазва от лоши климатичните условия.

 
Терминални връзки
Терминалния блок позволяват лесно свързване на свързване на кабели.

 
Лесно почистване
Предния панел лесно се отваря, което го прави почистването бързо и улеснени.

 
Ограничен пусков ток
Големината на тока при стартиране е ограничен до 5 ампера, което в много страни като Австралия е прието за стандарт.

 
Нощен режим
При работа в "нощен режим" климатикът автоматично на всеки час се увеличава температурата (при охлаждане) или намалява (при отопление). Този процес е около 5 часа, след което започва плавно да възстановява предходната температура. По този начин се спестява електроенергия и се осигурява по-добър сън.

 
Ниско ниво на шум
Диаметъра на вентилатора е по-голям да за осигури необходимия въздушен поток, при ниски обороти, което може значително да намали нивото на шум. Когато вентилатора се върти с ниски обороти, въздушния поток не се намаля, защото размера му е по-голям.

 
Медни тръби с трапецовидни вътрешни канали
Вътрешните канали на медните тръби са трапецовидни което предоставя равномерен поток на хладилния агент, повишаване на ефективността на пренасяната топлина и намаляване на потреблението на енергия

 
Автодиагностика и автоматична защита
Причините на възникналите проблеми се определят от микропроцесорът, след което се показват на предния панел от светлинните индикатори. Климатици Midea са оборудвани с устройства за автоматично откриване на наличие на проблеми в отделни модули на климатика.

 
Топлообменник с няколко секции
За разлика от традиционните климатици, топлообменика на климатици Midea е разделен на  няколко секции. Това увеличава площта и съответно отдаваната топлина и повишава скоростта на пренасяне на  топлина между 2-те тела.

 
Топъл старт
За да се избегне подаването на студен въздух,  вентилатора се включва само след като радиатора се загрее до необходимата температура.

 
Режим изсушаване
Климатикът работи в режим на охлаждане или вентилация, като изсушава въздуха без да променя температурата му.
 
 
Турбо режим на работа
Бързо достигане до желаната температура. При този режим климатика работи при пълна мощност докато се достигне желаната температура.

Количка

Количката е празна.

TBI Pay

 

Купи на лизинг

 

  

Нови продукти

AUX Freedom ASW-H18E0A4/FAR3DI-C0

AUX Freedom ASW-H18E0A4/FAR3DI-C0

Цена: 1,260.00лв.
AUX J-Smart ASW-H24F7B4/JOR3DI-B9

AUX J-Smart ASW-H24F7B4/JOR3DI-B9

Цена: 1,900.00лв.
AUX J-Smart ASW-H12C5C4/JOR3DI-B8

AUX J-Smart ASW-H12C5C4/JOR3DI-B8

Цена: 960.00лв.

Намерете ни в Google+