Добре дошли в нашия магазин!

Важно!

Всички използвани марки са собственост на техните притежатели!

Фирма Пламен Дочев ООД си запазва правото да променя настоящите цени без предупреждение!

Всички цени на продуктите са с включен ДДС!

Facebook

Разболява ли ви вашият дом и ОВК система?

Дата: 2022-04-05

Разболява ли ви вашият дом и ОВК система?

 

Дом сладък дом! Няма по-добро чувство от това да имаш място, което да наречеш дом. Въпреки че е прекрасно нещо, знаете ли, че вашият дом може да ви причини заболявания поради замърсители, открити в стените ви? Сухо гърло, главоболие, алергии или други симптоми може да не са само сезонен проблем. Вашият дом във София, и вашата ОВК система може всъщност да са виновникът. Според Американския колеж по алерголози „50% от всички заболявания се причиняват или влошават от замърсен въздух на закрито“.

 

Вие или някой от вашето домакинство кашляте ли, кихате, чувствате се задръстени, имате хрема, възпалено гърло, астма или хрипове? Ако е така, качеството на закрито във вашия дом може да е замърсено. Прахът и частиците не са единствените неща, които могат да повлияят на качеството на въздуха. Може да бъде заразен от много неща като домашен прах, прахови акари, насекоми, като хлебарки, гризачи като мишки и плъхове, животински пърхот, косми и дим. Освен че не се чувствате най-добре, вашето HVAC оборудване също може да бъде засегнато. Вашата система може да има запушени бобини, повреда на компресора, може да има натрупване на колелата на вентилатора, животът на оборудването може да бъде намален и можете да очаквате увеличение на сметките си за електроенергия.

 

Бактерии, вируси, грипен вирус, цветен прашец и мухъл също могат да влязат в дома ви. Тъй като системите за ОВК не внасят свеж въздух, а просто циркулират въздуха, това може да бъде проблематично за вашето здраве и оборудване. Може да получите респираторни инфекции, синузит, бронхит, ушни инфекции и инфекции на гърлото. Това може да създаде места за размножаване, причинявайки растеж върху частите на оборудването и запушени намотки. Може дори да изпитате синдром на мръсни чорапи, когато от вашия климатик идва лоша миризма, когато го включите за първи път, поради натрупването на влага, прах и мръсотия в намотка на изпарителя.

 

Има и други неща, които могат да замърсят въздуха като химикали, газове, миризми, пестициди, почистващи продукти и дори строителни материали. Повечето хора дори не биха осъзнали, че тези неща могат да причинят сериозни проблеми. Главоболие, гадене, виене на свят, замъглено зрение, летаргия, загуба на паметта и проблеми с белите дробове са някои от симптомите, които може да изпитате. Освен че здравето ви ще бъде засегнато, вашите бобини могат да се корозират, животът на оборудването е намален и може да има увеличение на разходите за поддръжка и ремонт на системата.

 

Агенцията за опазване на околната среда (EPA) посочва, че въздухът на закрито може да бъде 2-5 пъти по-замърсен от външния въздух. Знам, че всичко това звучи страшно. Може да се запитате какво можете да направите, за да подобрите качеството на въздуха в дома си? Първо, уверете се, че имате добър въздушен филтър с рейтинг MERV между 6-13 и се уверете, че почиствате или сменяте филтрите редовно. Не забравяйте да планирате редовни проверки и срещи за поддръжка, за да сте сигурни, че всичко работи както трябва.

Свържете се с climaticipernik-bg.com на тел: 0888 250 554 или  0888 641 655, за да научите повече за това какво можем да направим, за да ви помогнем да поддържате доброто качество на въздуха.

Количка

Количката е празна.

TBI Pay

 

Купи на лизинг

 

  

Нови продукти

AUX Freedom ASW-H18E0A4/FAR3DI-C0

AUX Freedom ASW-H18E0A4/FAR3DI-C0

Цена: 1,260.00лв.
AUX J-Smart ASW-H24F7B4/JOR3DI-B9

AUX J-Smart ASW-H24F7B4/JOR3DI-B9

Цена: 1,900.00лв.
AUX J-Smart ASW-H12C5C4/JOR3DI-B8

AUX J-Smart ASW-H12C5C4/JOR3DI-B8

Цена: 960.00лв.

Намерете ни в Google+