Добре дошли в нашия магазин!

Важно!

Всички използвани марки са собственост на техните притежатели!

Фирма Пламен Дочев ООД си запазва правото да променя настоящите цени без предупреждение!

Всички цени на продуктите са с включен ДДС!

Facebook

Как да преживеем сезона на алергиите?

Дата: 2022-04-08

Пролетта е вече тук, и наред с по - топлото време за съжаление това е и сезона на алергиите. Ако кихате, имате запушен нос и сълзене на очите, вие сте един от многото хора, които страдат в този период от годината. Съществуват няколко трика, които да ви помогнат да направите сезона на алергиите малко по-поносим, но това, което може да не знаете, е че лошото качество на въздуха в дома ви, също може да влоши състоянието ви. Какво можете да направите, за да намалите сезонните алергии?

Смяната на AC филтъра е проста задача, която трябва да бъде с приоритет във вашия списък със задачи за поддръжка. За кратко време филтърът за променлив ток се запълва с мръсотия, прах, цветен прашец и други замърсители. Ако имате алергии, важно е да проверявате редовно филтъра си и да го сменяте веднъж месечно. Трябва също така да избягвате филтри с ниски оценки MERV (Минимални стойности за оценка на ефективността) и да закупите въздушен филтър с рейтинг MERV, който е 13 или по-висок. Тези филтри улавят повече и ще работят по-добре, за да помогнат на хората с алергии и астма.

Когато мислите за алергени, праховите акари може да ви дойдат на ум. Праховите акари са често срещани и са причина за тези, които имат алергии. Можете да намалите праховите акари около дома си, като избършете праха, изперете спалното си бельо и почистите вентилационните отвори. Не използвайте химикали за прах, защото химикалите могат да раздразнят вашите алергии. Вместо това трябва да използвате влажен парцал или кърпа от микрофибър. Пръскачката за прах просто ще премести частиците наоколо и ще се върне във въздуха, за да циркулира из дома ви.

Изсушаването на дома ви през пролетта може да бъде полезно. Високата влажност създава мухъл и плесен, което води до избухване на алергии. Спорите на мухъл засягат всеки по един или друг начин. Ако можете да намалите влажността на закрито, можете да помогнете за намаляване на растежа на мухъл и плесен.

Знаете ли, че трябва да почистите външния AC модул? Външното тяло лесно събира мръсотия и отломки и с течение на времето може да се окаже проблем. В крайна сметка уредът ще се запуши и ще отнеме повече време, за да охлади дома ви, когато имате най-голяма нужда от него. В допълнение към това, вашата система ще работи по-усилено и ако няма правилен въздушен поток около външните намотки на кондензатора, очаквайте вашия AC да се повреди. Ако можете да си създадете навик да почиствате всяка мръсотия или отломки около уреда, това ще помогне на въздуха да бъде изтеглен малко по-чист.

За поддържане на ефективна AC система е необходима рутинна поддръжка. Ако вашата AC система не работи добре, тя няма да ви помогне да намалите алергиите си. Трябва да планирате поддръжка поне веднъж годишно.

 

Ако не сте правили поддръжка от известно време, не отлагайте повече. Обадете се на climaticipernik-bg.com още днес на тел: 0888 250 554 или 0888 641 655, за да планираме посещение във вашият дом в София или Перник.

 

Не е нужно да се страхувате от пролетното време. Не забравяйте да смените въздушния филтър, да намалите праховите акари, да контролирате вътрешната влажност, да почистите външното тяло и да извършвате рутинна поддръжка. Ако успеете да свикнете да правите тези неща, сезонът на алергиите ще бъде много по-лесен за живеене.

Количка

Количката е празна.

TBI Pay

 

Купи на лизинг

 

  

Нови продукти

AUX Freedom ASW-H18E0A4/FAR3DI-C0

AUX Freedom ASW-H18E0A4/FAR3DI-C0

Цена: 1,260.00лв.
AUX J-Smart ASW-H24F7B4/JOR3DI-B9

AUX J-Smart ASW-H24F7B4/JOR3DI-B9

Цена: 1,900.00лв.
AUX J-Smart ASW-H12C5C4/JOR3DI-B8

AUX J-Smart ASW-H12C5C4/JOR3DI-B8

Цена: 960.00лв.

Намерете ни в Google+