Категории

Производители

Последни новини

Важно!

Всички използвани марки са собственост на техните притежатели!

Фирма Пламен Дочев ООД си запазва правото да променя настоящите цени без предупреждение!

Всички цени на продуктите са с включен ДДС!

Намерете ни в Google+

Климатиците в днешния свят

Дата: 2010-02-01

Климатиците в днешния свят

Климатици - тази техника става все по-популярна в днешния свят осигурявайки комфорт през лятото и икономично отопление през зимата. Популярността на тази техника придобива големи рамери напоследък и дори в някой държави продажбите на климатици надхвърлят продажбите на телевизори. От друга страна подобряването на съвременните технологии доведе до възможността да се произвеждат много по качествени, много по-вискоефективни и много по-евтини климатици. Съвременния климатик е доста лесен за употреба, но преди да се монтира и пусне в употреба е необходимо да се направи известно запознаване за особенностите при избора на климатици.

Съществува голямо разнообразие на климатици - различни технологи (обикновен,инверторен, DC инвертор и т.н.), различни марки, производители, вносители. Това разнообразие предполага търсене на информация за да може да се ориентирате как трябва да постъпи в случай,че решите да закупите климатик.

Какво прави един климатик? 

 userfiles/editor/file/Klimatik_info.pdf

 

Коефициент на трансформация - СОР
 
Малко история за инверторните климатици
 
Какво е инверторен климатик? 
 
Видове филтри при климатиците 
 Профилактика на климатиците

userfiles/editor/file/Profilaktika na klimaticite.pdf 

         
Филтър със сребърни йони

Генератора на сребърни йони убиват или силно намалява активността на бактериите. Анионите, които се отделят освежават въздуха,  укрепват  нервната система и подобряват кръвоносната системи. Филтъра обогатява въздушното пространство на витамин С.

 
Въглероден филтър
Той е комбиниран филтър, който включва в себе си въглероден и електростатичен филтър.

 
Био филтър
Био филтъра използва естествени ензими, които унищожават или временно неутрализират активността на бактериите, които се носят свободно във въздуха.

 
Йонизатор
Този филтър е свързан с филтъра със сребърни йони и неговата задача е да отделя отрицателни йони, с които да се обогатява въздушната среда.

 
Филтър с витамин C
Филтър насища въздушното пространство с витамин С.

 
Плазмен филтър
Преминавайки през електростатичното поле, въздухът силно се  йонизира в резултата на което се получава плазма – във въздуха общия заряд е неутрален, защото всички молекули за електронеутрално, но във плазмата тези молекули са прекалено малко – една част от тях са положителни, а другата част са отрицателни, в резултат на което плазмата се характеризира с твърде различни свойства от тези на въздуха. По този начин плазмения филтър е ней-ефективния филтър за елиминиране на бактериите.

 
Автоматичен рестарт
В случаи на прекъсване на захранването, след неговото възстановяване,  които притежават тази функция, автоматично зареждат предишните си настройки. По този начин климатика продължава работата си без прекъсване и в същия режим на работа.

 
Защитно покритие на корпуса
Външното тяло на климатика има защитно покритие, метала на корпуса е представляван. Това го предпазва от лоши климатичните условия.

 
Терминални връзки
Терминалния блок позволяват лесно свързване на свързване на кабели.

 
Лесно почистване
Предния панел лесно се отваря, което го прави почистването бързо и улеснени.

 
Ограничен пусков ток
Големината на тока при стартиране е ограничен до 5 ампера, което в много страни като Австралия е прието за стандарт.

 
Нощен режим
При работа в "нощен режим" климатикът автоматично на всеки час се увеличава температурата (при охлаждане) или намалява (при отопление). Този процес е около 5 часа, след което започва плавно да възстановява предходната температура. По този начин се спестява електроенергия и се осигурява по-добър сън.

 
Ниско ниво на шум
Диаметъра на вентилатора е по-голям да за осигури необходимия въздушен поток, при ниски обороти, което може значително да намали нивото на шум. Когато вентилатора се върти с ниски обороти, въздушния поток не се намаля, защото размера му е по-голям.

 
Медни тръби с трапецовидни вътрешни канали
Вътрешните канали на медните тръби са трапецовидни което предоставя равномерен поток на хладилния агент, повишаване на ефективността на пренасяната топлина и намаляване на потреблението на енергия

 
Автодиагностика и автоматична защита
Причините на възникналите проблеми се определят от микропроцесорът, след което се показват на предния панел от светлинните индикатори. Климатици Midea са оборудвани с устройства за автоматично откриване на наличие на проблеми в отделни модули на климатика.

 
Топлообменник с няколко секции
За разлика от традиционните климатици, топлообменика на климатици Midea е разделен на  няколко секции. Това увеличава площта и съответно отдаваната топлина и повишава скоростта на пренасяне на  топлина между 2-те тела.

 
Топъл старт
За да се избегне подаването на студен въздух,  вентилатора се включва само след като радиатора се загрее до необходимата температура.

 
Режим изсушаване
Климатикът работи в режим на охлаждане или вентилация, като изсушава въздуха без да променя температурата му.
 
 
Турбо режим на работа
Бързо достигане до желаната температура. При този режим климатика работи при пълна мощност докато се достигне желаната температура.

Количка

Количката е празна.

Купи на лизинг

 

  

Нови продукти

ARIELLI AAC-18CHXA61-I WIFI

ARIELLI AAC-18CHXA61-I WIFI

Цена: 1,180.00лв.
ARIELLI AAC-12CHXA61-I  WIFI

ARIELLI AAC-12CHXA61-I WIFI

Цена: 670.00лв.
ARIELLI AAC-09CHXA61-I WIFI

ARIELLI AAC-09CHXA61-I WIFI

Цена: 640.00лв.

Категории

Facebook